ديوارهاي سبك Drywall
امروزه با افزايش جمعيت انبوه سازي و ساخت و سازهاي با ارتفاع زياد رو به پيشرفت است، كه اين مسئله مهندسين عمران را مجبور مي كند كه نگاه دقيق تر به اجرا و بهينه سازي آن داشته باشند. سيستم جديد كه براي بهينه سازي اجرا و مسائل اقتصادي آن در كشورهاي اروپايي و بعضاً در موارد خاص در كشور ايران استفاده شده، ديوارهاي سبك (Drywall) است. اين سيستم به لحاظ ساختار ويژه اي كه دارد بسيار سبك بوده و استفاده از آن در ساختمان هاي با ارتفاع زياد وزن سازه را تا حد زيادي كاهش مي دهد. يكي از شركت هاي اصلي سازنده اين نوع ديوارها شركت كناف (knauf) است. در اين مقاله سعي شده خصوصيات و مزاياي اين سيستم ها به طور دقيق بررسي شده و ساختماني چند طبقه به طور مجزا با سيستم Drywall و ديوارهاي معمولي بارگذاري و آناليز مي شود تا تاًثير دقيق اين سيستم د ساختمان هاي چند طبقه مشاهده گردد.
واژه هاي كليدي: مسائل اقتصادي، ديوارهاي سبك، كناف
1- مقدمه
كناف، نام فاميل و نام يك گروه رسمي در ابعاد جهاني مي باشد. كناف بر خلاف اندازه اش يك شركت خانوادگي است به همين دليل به موفقيت حيرت انگيزي دست پيدا كرده است. از ويژگي هاي اين شركت مي توان به اين مسئله اشاره كرد كه همة كارمندان آن در تصميم گيري مسائلي همچون ساخت نمونه ها، جرأت به كارگيري عقايد جديد و موارد تازه، سرمايه گذاري و … به يك اندازه سهيم هستند.
كناف براي اولين بار در سال 1932 توسط برادران كناف (karl and Dr. Alfons N. knauf) ايجاد شد. امروزه پسران آن ها (Baldwin and Nikolaus knauf) به طور مشترك مديريت كناف را به عهده دارند و اقدامات بزرگ و مهم گروه را به سمت موفقيت هدايت مي كنند.
از اولين و ابتدايي ترين كارهاي اين شركت – توليد گچ – همواره كناف با اين هدف پيش آمد كه به گروهي جهاني با فعاليت هاي گسترده تبديل شده و محصولات و توليدات خود را در زمينه هاي زير ارائه دهد:
مصالح و سيستم هاي گچي ساختماني و توليدات وابسته به آن ها
– مصالح عايق رطوبت و حرارت
– سنگ آهك و توليدات آن
2- سيستم هاي فولادي
سيستم هاي فولادي كناف (Steel Bulding Systems – SBS –) كه از نوع مقاطع نورد شده سرد هستند براي ديوارهاي باربر، جدا كننده و سيستم هاي سقف بسيار مناسب مي باشند. مزيت آن ها نسبت به مقاطع فولادي نورد شده گرم و بتون مسلح، سبكي و سرعت بالا مي باشد.
سيستم SBS در زمان و دارايي صرفه جويي مي كند و اين مورد براي مباحث سرمايه گذاري بسيار مهم و مناسب است.
SBS باعث كاهش وزن كلي شده، علاوه بر آن مانع از عبور و نفوذ آب و رطوبت مي گردد لذا در هزينه و زمان ساخت فونداسيون و اسكلت سازه صرفه جويي مي گردد.
سيستم SBS مي تواند به عنوان ديوارهاي خارجي، داخلي و سيستم هاي كف و سقف استفاده گردد. نصب سريع و سادة آن امكان استفاده از خدمات (M & E Services) را براي مراحل تركيب و هر گونه تجديد مجدد آن ها را فراهم مي سازد.
در بعضي موارد سيستم سبك تنها گزينه براي كارهاي نوسازي ساختمان هايي كه قبلاً ساخته شده اند مي باشد.
3- خصوصيات انواع سيستم هاي پوششي كناف
هر يك از سيستم هاي پوششي كناف داراي مشخصات ويژه و خاص خود مي باشد كه در زير سعي شده است به اهم آن ها اشاره گردد.
الف – صفحات روكش دار گچي كناف در سيستم پوششي ديوار داخلي
موارد استفاده: پوشاندن سطوح داخلي ديوارها و سقف ها اعم از آجري و بتوني
مزايا: استحكام و ثبات مناسب – نصب سريع و آسان برخلاف سيستم هاي سنتي – امكان پوشش داكتهاي تأسيسات، كانالها، لوله كشي و … – رنگ آميزي و كاشي كاري بلافاصله پس از نصب – قابليت نصب انواع عايق ها – مقاومت در برابر آتش مستقيم تا 2 ساعت
استانداردها: سيستم هاي پوششي كناف ايران تحت استاندارد DIN 18183 شامل قسمت هاي زير مي باشد:
صفحات گچي با ضخامت 5، 12، 15 و 18 ميلي متر – پروفيل هاي افقي و عمودي با ضخامت 06 ميلي متر به بالا – مصالح نصب و درزگيري
ب – صفحات روكش دار گچي كناف در ديوار هاي جدا كننده
موارد استفاده: ساختمان هاي اداري – برج سازي و ساختمان هاي مسكوني – بيمارستان ها و كلينيك هاي تخصصي – دفاتر – آزمايشگاه ها – كارخانه ها و لابراتوارهاي داروسازي – رستوران ها و نمايشگاه ها – فرودگاه ها – مدارس و آمفي تئاترها – ايستگاه هاي مترو
مزايا: مقاومت در برابر زلزله – كاهش وزن كلي ساختمان بر روي فونداسيون و سازه – اقتصادي بودن به دليل سبكي وزن Kg/m2 35- 25 – سرعت نصب و صرفه جويي مصالح – رنگ آميزي و كاشيكاري بلافاصله پس از نصب – سهولت دسترسي به تأسيسات به كمك دريچه هاي مخصوص – قابليت ترميم و تعويض – امكان اتصال هر گونه تجهيزات در صورت پيش بيني – عايق حرارتي، صوتي و رطوبت – مقاومت در برابر آتش مستقيم تا 2 ساعت
استانداردها: سيستم هاي پوششي كناف ايران تحت استاندارد DIN 18183 شامل قسمت هاي زير مي باشد:
صفحات گچي با ضخامت 5، 12، 15 و 18 ميلي متر مطابق استاندارد DIN, ASTM, BS, ISO – پروفيل هاي افقي و عمودي با ضخامت 06 ميلي متر – مصالح نصب و درزگيري
ج – صفحات روكش دار گچي كناف در سيستم هاي سقفي
موارد استفاده: ساختمان هاي اداري – برج سازي و ساختمان هاي مسكوني – بيمارستان ها و كلينيك هاي تخصصي – دفاتر – آزمايشگاه ها – كارخانه ها و لابراتوارهاي داروسازي – رستوران ها و نمايشگاه ها – فرودگاه ها – مدارس و آمفي تئاترها – ايستگاه هاي مترو
مزايا: مقاوم در برابر زلزله – كاهش وزن به خصوص در مورد بازسازي – اقتصادي بودن به دليل Kg/m2 15- 5، 12 سرعت نصب و صرفه جويي مصالح – رنگ آميزي بلافاصله پس از نصب – سهولت دسترسي به تأسيسات در سقف به كمك سيستم هاي شبكه اي متحرك – قابليت ترميم و تعويض – عايق حرارتي، صوتي و رطوبتي – مقاومت در برابر آتش مستقيم تا 2 ساعت
استانداردها: سيستم هاي پوششي كناف ايران تحت استاندارد DIN 18183 شامل قسمت هاي زير مي باشد:
صفحات گچي با ضخامت 5، 12، 5 و 9 ميلي متر ميلي متر مطابق استاندارد DIN, ASTM, BS, ISO – شبكه هاي گالوانيزه با ضخامت 06 ميلي متر – مصالح نصب و درزگيري
د – صفحات روكش دار گچي كناف ايران در سيستم هاي مقاوم در برابر آتش
صفحات گچي مقاوم در برابر آتش كناف ايران با وجود سبكي وزن، از مصالح مناسب ساختماني مي باشند. در ساخت اين صفحات، فرمولاسيون خاصي از فايبر گلاس استفاده مي شود كه با استاندارد DIN 18183 مطابقت دارد. صفحات مقاوم در برابر آتش براي پوشش ستون ها، تيرها و نيز براي محافظت كابل ها و كانال هاي تأسيساتي و تهويه به كار مي روند و از 1 تا 2 ساعت در مقابل آتش مستقيم مقاوم مي باشند.
ح – صفحات روكش دار گچي كناف ايران در سيستم هاي مقاوم در برابر اشعه ايكس و رطوبت
موارد استفاده: اتاق هاي راديولوژي و جراحي – انستيتو هاي پژوهشي – آزمايشگاه ها
مزايا: امكان تبديل فضاهاي موجود به اتاق راديولوژي – امكان تركيب عايق صوتي و مقاوم در برابر آتش – مناسب با سيستم هاي محافظ اشعه ايكس – نصب سريع و آسان – سبكي وزن
استانداردها: سيستم هاي محافظ اشعه ايكس كناف ايران تحت استانداردهاي بين المللي شامل قسمت هاي زير مي باشد:
ضخامت 5، 12 ميلي متر + ضخامت ورق سربي – عرض: 40 سانتي متر – كناره ها: لبه AIC
صفحات مقاوم در برابر رطوبت كناف ايران كه با رنگ سبز مشخص مي شوند تا درجه حرارت 50 درجه سانتيگراد و رطوبت نسبي 90% كارآيي بسيار خوبي دارند. در ساخت اين صفحات از سيليكون و با فرمولاسيون خاص استفاده شده كه با استانداردهاي بين المللي مطابقت دارد.
صفحات مقاوم در برابر رطوبت در آشپزخانه، سرويس ها و اماكني كه در آن رطوبت و آبريزي وجود دارد به كار مي رود و نصب كاشي، سراميك و سنگ بر روي آن ها امكان پذير است.
4- تقسيم بندي سيستم هاي پوششي كناف
هر يك از سيستم هاي كناف ذكر شده در قسمت هاي قبل، داراي تقسيم بندي ريزتري مي باشند و با توجه به ويژگي ها و محدوديت هاي موجود – كه به طور كامل در بروشورهاي ارائه شده كناف ارائه گرديده اند – در موارد متعددي قابل استفاده مي باشند.
الف – سيستم هاي پوششي ديوار كناف ايران
1- سيستم هاي پوششي ديوار كناف ايران با صفحات روكش دار گچي W611
2- سيستم پوششي ديوار كناف ايران با صفحات روكش دار گچي با لايه پشم سنگ W624
3- سيستم پوششي ديوار كناف ايران با صفحات روكش دار گچي با لايه فوم پلي استايرين W631
4- صفحات روكش دار گچي فارسي بر شده كناف ايران W612
5- ديوار پوششي كناف ايران با زير سازي پروفيل گالوانيزه نصب شده رئي ديوار ماسونري W623
6- ديوار پوششي كناف ايران با استاد و رانر گالوانيزه
1-6 – تك لايه W625
2-6- دو لايه W626
ب – سقف كاذب گچي روكش دار كناف ايران
1- اجرا به صورت قرار گيري در شبكه هاي گالوانيزه click
2- نصب شده روي زيرسازي گالوانيزه (تيپ A) D112
3- نصب شده روي زيرسازي گالوانيزه (تيپ B) D112
ج – ديوارهاي كناف ايران با پروفيل گالوانيزه
1- ديوار كناف ايران با پروفيل گالوانيزه – ديوار تك لايه با يك استاد W111
2- ديوار كناف ايران با پروفيل گالوانيزه – ديوار دو لايه با يك استاد W112
3- ديوار كناف ايران با پروفيل گالوانيزه – ديوار دو لايه با دو استاد موازي W115
4- ديوار تأسيساتي كناف ايران – دو لايه با دو استاد موازي W116
5- خلاصه بررسي هاي انجام شده
در مرحله بررسي اين سيستم، دو ساختمان پنج و شش طبقه مورد نظر قرارگرفت. البته قابل ذكر است كه در اين بررسي تنها تأثير تيغه ها به صورت كناف در نظر گرفته شده است، چرا كه ديوارهاي پيراموني نقش بسيار عمده اي از جمله حفاظت كلي سازه را در برداشته و علاوه بر آن در ساختمان هاي معمولي چنين به نظر مي رسد كه كارفرما تمايل چنداني به استفاده از سيستم كناف ندارد.
تيغه ها با ديوار كناف تك لايه با يك استاد – W111 – با وزن تقريبي Kg/m2 25 جايگزين گرديده اند. همان طور كه مي دانيم: در كف هايي كه بار زندة آن ها از 500 كيلوگرم بر متر مربع كمتر است، بار معادل گسترده نظير تيغه ها نبايد كمتر از 100 كيلوگرم بر متر مربع در نظر گرفته شود. در ساختمان هايي كه از تيغه هاي سبك نظير ديوارهاي ساندويچي استفاده مي شود، اين بار حداقل را مي توان به 50 كيلوگرم بر متر مربع كاهش داد. مشروط بر آن كه وزن يك متر مربع تيغه ها به اضافه ملحقات آن ها از 40 كيلوگرم بر متر مربع تجاوز نكند. (آئين نامه حداقل بار وارده بر ساختمان ها و ابنيه فني – 519 -)
مشاهده مي شود كه اولين تأثير ديوارهاي كناف در بار معادل تيغه ها گذارده مي شود، به اين ترتيب كه بار معادل تيغه ها براي يك ساختمان معمولي تا حدود 50 كيلوگرم بر متر مربع كاهش مي يابد.
يك ساختمان پنج طبقه با سطح زير بناي تقريبي m2 995 بدون هيچ پيچيدگي خاصي در پلان با سيستم ديوارهاي معمولي – با استفاده از نرم افزار Sap 2000 – آناليز گرديده، نتايج حاصل از آناليز فوق شامل IPE 18 براي ستون، CPE 18 و IPE 18 براي تير با اتصالات مفصلي مي باشد. وزن كلي فولادهاي مصرفي در اين سيستم – بدون اتصالات حدود ton 15، 45 برآورد گرديد. در مرحله بعد تيغه هاي كناف طبق توضيحات ارائه شده قبلي، جايگزين و مدل مجدد آناليز مي گردد. مشاهده مي شود كه بعضاً نمره ستون ها از IPE 18 به IPE 16 كاهش پيدا كرده است. وزن كلي فولادهاي مصرفي در اين حالت حدود ton 50، 43 ملاحظه گرديد.
به عنوان مورد بعدي، يك ساختمان شش طبقه با سطح زيربناي تقريبي m2 1200 آناليز گرديد كه نتايج آناليز به طور كلي شامل IPE 18 و IPE 20 براي سطوح، و نيز CPE 18، IPE 18، IPE 20 و … براي تير تشخيص داده شد. وزن كلي فولادهاي مصرفي در اين سيستم – بدون اتصالات – حدود ton 50، 55 برآورد گرديد. البته قابل ذكر است كه نوع اتصالات در اين مدل هم به صورت مفصلي در نظر گرفته شده است. مجدداً، در مدل فوق تيغه هاي كناف جايگزين و آناليز گرديد. نتيجه حاصله به صورت كاهش نمره پروفيل تير و ستون ها مشاهده گرديد. وزن كل فولادهاي مصرفي در اين حالت تقريباً ton 53 برآورد شده است.
در مورد تجزيه و تحليل مسئله اقتصادي: اگر چه با كاهش يك نمره در پروفيل، قيمت تا حدود قابل ملاحظه اي كاهش پيدا مي كند؛ بايستي توجه داشت كه ميزان ورقه هاي اضافه شده و هزينه جوشكاري آن ها به هزينه كل اضافه مي گردد. استفاده از تيغه هاي كناف نيز هزينه افزوده ديگري به دنبال دارد، شركت كناف در بروشورهايي هزينه جزئيات نصب را ارائه كرده است.
كه با يك متره دقيق مي توان هزينه كلي اجراي تيغه كناف را برآورد كرد. البته اين مسئله بايستي به طور دقيق بررسي گردد، كه هزينه هاي افزوده شده فوق تا چه حد كاهش قيمت ناشي از تغيير شماره پروفيل را جبران مي كند. به عبارت ديگر آيا استفاده از تيغه كناف از نظر اقتصادي هم به صرفه است يا نه؟؟؟؟
6- نتيجه گيري
اگر چه استفاده از سيستم كناف باعث سبكي وزن مي گردد ولي اين كاهش وزن براي ساختمان هاي معمولي – حدود پنج، شش طبقه – چشمگير نبوده ضمن اين كه به نظر مي رسد هزينه افزوده ناشي از اين سيستم بيش از كاهش هزينه ناشي از سبكي وزن مي باشد. لذا استفاده از سيستم فوق در ساختمان هاي معمولي توصيه نمي گردد.
با اين وجود، به هيچ وجه نمي توان منكر مزيت هاي بسيار سيستم كناف شد و بايستي توجه گردد كه مسلماً سيستم فوق در ساختمان هايي با ارتفاع زياد كه وزن سازه نقش كليدي دارد، مي توان به عنوان كمك شاياني مورد توجه قرار گيرد.
7- فهرست مراجع
– آئين نامه حداقل بار وارده بر ساختمان و ابنيه فني (تجديد نظر در استاندارد 519)
– بروشورهاي ارائه شده توسط شركت كناف
مجموعه ای از فایلهای پی دی اف به صورت مصور در زمینه محصولات شرکت کناف از قبیل دیوارهای سبک، سقف کاذب و … کلآ به حجم 61.7 مگابایت به شرح زیر:
1- یک فایل پی دی اف در 23 صفحه به صورت مصور به حجم 28 مگابایت در زمینه معرفی صفحات سیمانی cement board و صفحات مسلح سیمانی aquapanel به عنوان دیوارهای خارجی و …
2- یک فایل پی دی اف در 6 صفحه به صورت مصور به حجم 9.4 مگابایت به صورت کاتالوگ سیستم دیوارهای خارجی و نماهای خارجی
3- یک فایل پی دی اف در 27 صفحه به حجم 6.5 مگابایت به صورت مصور در زمینه معرفی محصولات شرکت کناف
4- یک فایل پی دی اف مصور در 54 صفحه به حجم 6.1 مگابایت در زمینه سقفهای کاذب کناف به همراه جزییات اجرایی
5- یک فایل پی دی اف مصور در 24 صفحه مقاومت محصولات کناف در برابر آتش به حجم 2.8 مگابایت
6- یک فایل پی دی اف در 36 صفحه به حجم 5 مگابایت در زمینه پوشش کاری بدون سازه و پوشش کاری با سازه مستقل (دیوار کاذب)
7- یک فایل پی دی اف در 54 صفحه به صورت مصور به حجم 4.5 مگابایت در زمینه دیوارهای جداکننده کناف
در اینجا لینک دانلود قسمت اول قرار داده شده است. بقیه قسمتها را هم به ترتیب از لینکهای زیر دانلود کنید:
————————————————————————————————-
قسمت دوم محصولات
در راستای تحقق اهداف سبک سازی و ایمن سازی در مقابل زلزله عوامل این شرکت به عنوان یکی از عاملیتهای رسمی فروش و اجرای شرکت کناف ایران همکاریهای مختلفی را با شرکتهای بزرگ پیمانکاری در خصوص اجرای سقف کاذب و درای وال (تولیدات شرکت کناف ایران و AMF ) انجام داده است که برخی خصوصیات این سیستم به شرح ذیل است :
مدرن
زیبا
سبک
سهولت و سرعت نصب
توجیه اقتصادی
کد حریق
آکوستیک
دیوارهای جدا کننده کناف بر اساس عملکرد دیوارهای غیر باربر و با امکان اجرای سریع طراحی شده اند.
این نوع از دیوار دارای ویژگی های زیر می باشد :
قابل استفاده در فضاهایی با کاربری تجاری و مسکونی
ساختارهایی چند عملکردی برای فضاهایی با عملکرد متنوع
استفاده حداقل مصالح و اجزاء جهت اجرای ساختار
این سیستم ها قابلیت استفاده از طیف گسترده ای از صفحات، مانند صفحات مقاوم در برابر رطوبت (MR) حریق (FR) حریق و رطوبت (FM) را دارند که بستگی به عملکرد مورد نیاز ساختار دارد.
این صفحات بر روی مقاطع فلزی با وزن بسیار کم که مقطع آنها به شکل C یا U فرم داده شده اند، نصب می شوند که در واقع ساده ترین نوع دیوار جدا کننده می باشند.
صفحاتی که بر روی این قابهای فلزی نصب می شوند دارای لبه ای با پخ ملایم هستند که به وسیله نوار و خمیر درزگیر ، درزگیری و مسلح می شوند.
دیوار جدا کننده با یک ردیف سازه و یک لایه پانل از هر طرف WWW111
دیوار جدا کننده استاندارد با یک ردیف سازه و یک لایه صفحه روکش دار گچی در هر طرف این دیوار دارای مشخصات فنی همچون
44-39 dB
شدت صوت ،
0.44 – 0.66 w/m2k
عایق حرارتی می باشد.
حد اکثر ارتفاع این نوع دیوار 550cm ( با سازه 100 C به فاصله 40cm ) می باشد.
دیوار جدا کننده با یک ردیف سازه و دو لایه پانل از هر طرف WWW112
دیوار جدا کننده استاندارد با یک ردیف سازه و دولایه صفحه روکش دار گچی در هر طرف این دیوار از نوع دیوار های با عملکرد
بالا محسوب شده و دارای مشخصات فنی همچون
44-39 dB
افت شدت صوت،
0.44 – 0.66 w/m2k
عایق حرارتی می باشد.
حداکثر ارتفاع این نوع دیوار650cm( با سازه C100 به فاصله40 cm ) می باشد.
دیوار پوششی W623
سیستم پوشش کاری با سازه در موارد زیر استفاده می گردد:
زمانی که فاصله آزادی بین 17 تا 73 میلی متر مورد نظر باشد
زمانی که دیوار پوشش شونده ناشاقول باشد
زمانی که استفاده از عایق در فاصله خالی دیوار مورد نظر باشد
زمانی که فاصله آزاد بیشتر جهت عبور شریان های تاسیساتی مورد نظر باشد
در این ساختار بنا به نوع عملکرد می توان از انواع صفحات روکشدار گچی استفاده کرد. این صفحات بر روی پروفیل های سبکی با مقطع C و L نصب می شود.
در این ساختار می توان فاصله آزادی از 17 تا 73 میلی متر به وجود آورد که راه حلی برای غالب شدن بر مشکلات موجود در دیوار اصلی محسوب شده و قرار گیری عایق های صوتی و حرارتی و عبور شریان های تاسیساتی را امکان پذیر می سازد.
این ساختار بر روی دیوارهایی با شرایط متفاوت قابل اجرا است و در حالت عادی نیازی به آماده سازی سطح زیرین نمی باشد ولی درساختمان هایی با معیارهای فنی بالا جهت افزایش کیفیت اجرا بهتر است سطح دیوار اصلی از اثرات عوامل مضر نظیر کپک، چربی و روغن پاک شود.
درز این صفحات پس از نصب با بتونه و نوار درزگیر کناف درزگیری شده و در صورت نیاز به سطح تمام شده بسیار صاف بهتر است 2 تا 5 میلی متر پوشش های مخصوص کناف بر روی این صفحات اجرا شود.
سقف ها
سقف های کاذب کناف ایران قابلیت استفاده در بسیاری از فضاها را دارد. در این ساختار کمیت هایی مانند مقاومت فیزیکی، مقاومت در برابر حریق، عایق صوتی و حرارتی قابل دستیابی است.
اجرای سریع و آسان، زیر سازی و نصب صفحات عامل مهم در سرعت بالای اجرای این ساختار است اجزاء این ساختار در واقع همان اجزاء پایه در سیستم های کناف بوده و با انتخاب صحیح نوع سازه، نوع و تعداد لایه ها می توان به ساختارهای متعدد و متنوع با عملکردهای گوناگون دست پیدا کرد. این نوع سقف های کاذب همچنین قابلیت اجراء به صورت انواع طرح های تزئینی (دکوراتیو ) را دارا می باشد.
این ساختار دارای ویژگی هایی به شرح زیر می باشد:
سرعت اجرایی بالا و پوشش سطوح وسیع در حداقل زمان ممکن
انعطاف پذیری زیاد و امکان ایجاد طرحهای معماری متنوع
سبکی وزن ساختارهای اجراء شده
دسترسی آسان به فضای تاسیساتی در پشت سقف کاذب در صورت استفاده از دریچه های بازدید و یا سقف های مشبک
سقف کاذب با سازه دو طرفه D112-A
سقف کناف با سازه C شکل از سقفهایی با سرعت اجرایی بالا بوده و در موارد زیر استفاده می شود:
برای پوشش سطوح بیش از 50cm2
دهانه های بیش از 4m
زمانیکه ارتفاع تاسیساتی ( آویز ) بیش از 450mm باشد
در این ساختار می توان از یک یا بیش از یک لایه صفحه روکش دار گچی استفاده کرد که این صفحات از انواع معمولی (RG) ،مقاوم دربرابر رطوبت (MR) ، مقاوم دربرابرحریق FR) و مقاوم دربرابر حریق و رطوبت (FM) می باشند.این صفحات بر روی یک زیر سازی از پروفیل های C شکل که به سقف اصلی متصل شده اند نصب می شوند.سپس محل درزها با بتونه و نوار درزگیر، درزگیری میشود
سقف کاذب با سازه یک طرفه D112-B
سقف های کاذب با سازه یک طرفه از سقف هایی با سرعت اجرایی بالا بوده و در موارد زیر استفاده می شود:
برای پوشش سطوح کمتر از 50m2
دهانه های حداکثر تا 4m
زمانیکه یک سقف ارزان با سرعت اجرایی بالا مورد نظر باشد
زمانیکه ارتفاع تاسیساتی کمتر از 450mm باشد
در این ساختار می توان از یک یا بیش از یک لایه صفحه روکش دار گچی استفاده کرد که این صفحات از انواع معمولی(RG) ، مقاوم دربرابر رطوبت (MR) ، مقاوم دربرابر حریق FR)و مقاوم دربرابر حریق و رطوبت (FM) می باشند.این صفحات بر روی یک زیرسازی از پروفیل C شکل که به سقف اصلی متصل شده اند نصب می شوند. سپس محل درزها بابتونه ونوار درزگیر ، درزگیری می شوند.
سقف مشبک Click
سقف های مشبک سیستم کناف (Click) سقف هایی با قابلیت اجرایی سریع و آسان می باشد که دارای ویژگی هایی مانند:
سرعت اجرایی بالا
دسترسی آسان به فضای تاسیساتی پشت سقف کاذب
تعمیر و نگهداری آسان
حذف رنگ آمیزی در صورت استفاده از صفحات پوشش دار می باشد
در این ساختار می توان از انواع صفحات موجود مانند صفحات سوراخ دار ( آکوستیک ) و ساده با پوشش و یا بدون پوشش استفاده کرد.
سازه های سپری شکل با فاصله محور تا محور 600mm جزء اصلی این ساختار را تشکیل می دهد که به وسیله آویز قابل تنظیم به سقف اصلی متصل می گردد.