دانلود کتاب طراحی گام به گام سازه های فولادی
سازه فولادی نوعی سازه است که مصالح اصلی آن که برای تحمل نیروها و انتقال آنها به کار میرود از فولاد است. اتصالات به کار رفته در این نوع سازهها از نوع جوشی، پرچی و یا پیچ میباشد و بسته به نوع اتصالات قطعات طرح شده و کنترلهای مربوطه بر روی آنها انجام میشود.
در حال حاضر فولاد از مهمترین مصالح برای ساخت ساختمان و پل و سایر سازه های ثابت است مقاومت فولاد ( تنش تسلیم) مورد استفاده در بازه۲۴۰۰ تا ۷۰۰۰ kgr/cm 2 است که برای ساختمانهای معمولی از فولاد با مقاومت ۲۴۰۰ که به آن فولاد نرمه گفته می شود استفاده می گردد.
- سازههای قاب بندی شده:که مجموعهای از اعضای محوری، خمشی و یا محوری خمشی اند
- سازههای پوستهای : منابع تگهداری مایعات و گازها که نیروی محوری حاکم است
- سازههای معلق: که در آن نیروی کششی حاکم است
منظور از سازههای فولادی در عمران معمولا سازههای قاب بندی شده است. نقش قاب در ساختمان انتقال بارهای مرده و بار زنده و زلزله و بار برف از سازه به پی میباشد. و پایداری کلی سازه راحفظ میکند.
برای ساخت سازههای ساختمانی بیشتر از پروفیلهای نورد شده استفاده میشود اگر ابعاد طراحی شده مقادیر دیگری باشد میتوان با استفاده از ورقهای موجود در بازار پروفیل مربوطه را تهیه کرد.
ابعاد پروفیل های مورد استفاده در سازه های فلزی را می توان با یکی از روشهای زیر محاسبه کرد. از روشهای زیر دو روش تنش مجاز و روش حدی در مقررات ملی ساختمان مبحث ۱۰ ایران آورده شده است.
- روش تنش مجاز
- روش طرح پلاستیک
- روش حالت حدی
کتاب طراحی گام به گام سازه های فولادی در ۱۷ فصل و ۱۵۷ صفحه به تشریح کامل طراحی سازه های فولادی می پردازد و یک راهنمای جامع برای دروس فولاد ۱ و ۲ می باشد. که سرفصل های زیر را پوشش می دهد:
- کلیات
- قطعات کششی
- قطعات فشاری
- کف ستون
- قطعات خمشی
- مباحث تکمیلی تیرها
- تیر مختلط
- تیر ستون,پیچش
- پیچ و پرچ
- جوش و اتصالات
- تیرورق
- بادبندها
- قطعات با لختی متغییر
- طراحی در برابر سختی
- طراحی سازه خرپایی
- جدول نیمرخ های ساختمانی
منبع :
آلی است
good